26 Eylül 2014 Cuma

Vichy Dercos Kuru Saçlar için Kepek Karşıtı Şampuan (Seboreik Dermatit Tedavisi)

Günaydınlar,
 
Güzel bir cumadan herkese merhaba. Haftaya cumayı da arife sebebiyle tam gün tatil yaptılar. İçimde bir sevinç :) Bu güzel güne başımın belası seboreik dermatite bulduğum devadan bahsederek başlamak istiyorum. Ürünle tanışmam ise çözüm arama amacıyla site site gezerken Kadınlar Kulübü'nde bir yorumu okumamla oldu, biri bu ürünü kullanmış tam 6 kutu bitirmiş ve bir daha hiç kepeklenme problemi yaşamamış, ben de her yolu denemişken ve çare bulamamışken neden olmasın dedim ve aldım. Artık doktorların verdiği Konazol ve Ketoral isimli şampuanlar da etki etmemeye başladı bu arada :(
 
Vichy Dercos serisi bir kaç şampuandan oluşuyor: Kuru saçlar, yağlı saçlar, normal saçlar ve hassas saç derisi için. Bir de dökülmelere karşı olan serileri var ama benim ilgimi çekmediği için araştırmadım. Saç dökülmesi probleminiz varsa aklınızda bulunsun, belki denemek istersiniz.
 
 
Gelelim konumuza önce kuru saçlar için olanını aldım, çok ama çok memnun kaldım 200 ml olan kutu hemencecik bitti tabi benim gür saçlarıma yetmedi. Bir kutuyla bile gördüm etkisini ve saçlarımda hiç kepeklenmen, kızarıklık ve yaralanma olmadı. Saç diplerim adeta parladı. Tedaviyi yarım bırakmak istemedim ve ardından hemen 3 paket daha sipariş ettim gel gör ki ben yanlışlıkla kuru saçlar değil de hassas saç derisi olanı işaretlemişim sipariş verirken... Gelince baktım aman dedim bu da işe yarar bence ama yanılmışım. Saçımı topak yaptı bıraktı, kepeklere etkisi olur diye 2-3 kere daha yıkadım ama nafile, tabi bu arada bol bol saç kremi de kullanmam gerekti. Zavallı saçlarım... Sonuç ise hüsran. Yani diyeceğim o ki bu şampuanlar işe yarıyor ama hangisi sizin saçınıza uygun onu da bulmak lazım. Bir tanesini deneyip bırakmamak gerek. Biri benim sorunumu neredeyse ilk yıkamada çözerken diğeri saçımı da mahvetti kepeğe de çözüm olmadı.

 
Gelelim severek kullandığım kuru saçlar için olan şampuana: kremsi bir yapıya sahipti, yıkandıktan sonra saçlar yumuşak oluyor ve saç kremine de ihtiyaç olmuyordu. Tedavi boyunca başka bir ürünü saçlarınıza sürmüyorsunuz, isteğe bağlı olarak elbette. Özel patentli bir formülü varmış -selenyum içeriyormuş- bu sayede iyi geliyormuş kepeğe, 6 haftadan uzun kullanmamak gerekiyormuş ayrıca. Özellikle paraben olmadığını belirtmişler, dikkat edenler için güzel.

 
Bu ürünü eczanelerden 39.90TL gibi bir fiyata alabilirsiniz. Saçlarınız kısaysa 6 haftalık sürede size yetecektir ama benim gibi uzun saçlıysanız 6 hafta boyunca 2-3 kutu gidebilir. Bu ürün bittikten sonra ise Toni&Guy kuru saçlar için olan şampuanı ve detoks şampuanını dönüşümlü kullanarak yoluma devam ediyorum. Kepekler tekrarlarsa da tekrar dönüş yapacağım çünkü bu hastalık mevsimsel ve strese bağlı olarak tekrarlıyor.
 
Sevgiler
BV

4 yorum:

  1. merhaba... benim de seboreik dermatit sorunum var ben de ducray ın şampuanını kullanıyorum bir uzman sayesinde tanıştım bu şampuanla en etkili de bu oldu. başka birçok ürün kullandım ama bu şampuanı ilk defa duydum ilk fırsatta da deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de derdim aynı o kadar çok şampuan kullandım ki deneme tahtası gibi oldum, çözümü bu şampuanda buldum. Umarım etkisi devam eder, tekrarlayınca çözüm olur. :)Ducray'i de denememiştim, aklımda bulunsun.

      Sil
  2. Ducray ilk etapta iyi hissettiriyor ama maalesef uzun soluklu değil. Ve 2 gun de bir yikamazsaniz kasinti ve dokulme başlıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ducray ilk etapta iyi hissettiriyor ama maalesef uzun soluklu değil. Ve 2 gun de bir yikamazsaniz kasinti ve dokulme başlıyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)