8 Temmuz 2014 Salı

Schwarzkopf- Osis+ Dust It Matlaştırıcı Pudra

Merhabalar,

Bugün konuğumuz sönük ve yağlı saçların iyi anlaşabileceğini düşündüğüm bir ürün. Ben çok sık kullanmıyorum sebebi ise zaten kuru, dalgalı ve yeterince kabarık saçlara sahip olmam. Sadece fön çektirdiğim ve maşa yaptığım zamanlar hem ısıdan dolayı erken bir yağlanma oluyor hem de biraz daha hacimli dursun istiyorum. İşte o zamanlarda denedim. Sonucu da beğendim, sizinle paylaşayım istedim.


Ürünün kapağını açtığımızda tuzluk gibi olduğunu görüyoruz, ürün de toz halinde. Aslında saça direkt uygulayan da var ama o zaman hem orantılı bir dağılım olmuyor hem de toz toz kalıyor. Onun yerine içeriğindeki maddeleri (Silikat) de etkin hale getirmek adına elinize az miktarda alıp biraz parmak uçlarınızla toz kıvamdan lifli bir yapıya geçene kadar ovalıyorsunuz ve ardından saç diplerinize veya sadece uygulamak istediğiniz bölgeye uyguluyorsunuz. Bir de kuru saça uygulamanız gerekiyor, saçınız nemli veya ıslak olmasın aman :)


Bu ürün hacim verirken matlaştırıcı etki yaptığını da belirtiyor. Bu da bir nevi kuru şampuan işlevi gördüğü anlamına da geliyor ama normal alışık olduğumuz sprey kuru şampuanların dışında bir ürün, sprey formda olanları sevmiyorsanız kuru şampuan olarak da güzel bir alternatif yani.

Bir de ürün kullanım yoğunluğuna göre tutuculuk vadediyor bu da saçınıza verdiğiniz şekli uzunca bir süre muhafaza edeceği anlamına geliyor. Bu özelliğini de  maşalı saçlarımda denediğim de kalıcılığı bir tık daha arttığında gözlemledim.


Ürünü ben genel olarak başarılı buldum ama dediğim gibi benim saçlarım aşırı sönük ve yağlı değil belki o saç tarzına yeterli olmayabilir. Sizin bu tarzda kullandığınız ürünler var mı? Ya da bu ürünü kullandınız mı? 


Ürün genelde kuaförlerde ve internet sitelerinde bulunuyor. Fiyatı ise 40TL civarında.

Sevgiler
BV

6 yorum:

  1. Enemmm bu tıpkı Toni&Guy'ın sculpting powder ı gibiymiş:) Tam benim saç tipime göre ama öyle aşırı bi etkisini göremedim ben mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kuzum ona benziyor, bir de bunu dene olmadı. belki bu daha etkili olur :)

      Sil
  2. Aslında tam da alıp denemelik mevsim :) Yağlanma problemi yaşamasam da ter sağolsun saçlar yağlanmış kadar oluyor :/ Kuru şampuanlardan da çok sıkıldım.Olur da indirimde bulursam ben de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şansı hak ediyor ama dediğin gibi indirim zamanı :))

      Sil
  3. Canim bir sorun yüzünden blog adresim degisti http://karaboncuque.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni blog adın hayırlı olsun canım :) oradan da takipteyim, çok güzel bir isim olmuş acayip beğendim :))

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)