7 Kasım 2014 Cuma

Bioderma-Sebium Hydra Nemlendirici

Merhabalar,
 
Sivilce tedavisine başladığım sırada bu tedaviye destek olacak cildimi yeteri kadar nemlendirecek bir nemlendiriciye ihtiyacım vardı. Arayışlar ve araştırmalar sonucunda da Bioderma Sebium Hydra'da karar kıldım. Doğru karar mı vermişim gelin birlikte bakalım :)
 
Krem Bioderma'nın sitesinde "medikal akne önleyici tedaviler sebebiyle kurumuş ve tahriş olmuş yağlı ciltlerin yatıştırılmasına yardımcı bakım kremi" olarak geçiyor. Bunu okuduğumda işte bu dememe sebep oldu bu yazı. Zaten Bioderma ürünlerini kullanırken  (Bioderma Sebium Foaming Gel ve Bioderma Sensibio H20 kullanıyorum) nemlendirici olarak da Bioderma ile devam etme fikri de hoşuma gitti. İçinde cildin onarılmasını ve nemlendirmesini sağlayan etken maddeler var, cildim sebium kalitesinin ayarlanmasına da fayda sağlıyor. En güzel yanı ise komedojenik değil. Yani sivilce oluşumunu tetiklemiyor, küçük küçük yağ bezeleri oluşturmuyor.
 


Hafif kremsi yapıda, su bazlı bir ürün. Elimde görmüş olduğunuz miktar tüm yüzümü ve boynumu nemlendirmede yeterli oluyor. Gerçekten etkisini gördüm, cildim daha bir sağlıklı duruyor. Ayrıca sivilce jel tedavisinde cildim kuruma yapmadı, bu arada Roaccutane tedavisine başladım şimdilik yeterli (3. günümdeyim çok yeni), bu kremle devam ediyorum ama aşırı kuruma yaparsa günde 2 kere uygulamayı 3'e çıkarırım diye düşünüyorum. Bazen T bölgemde parlamaya sebep olduğunu gördüm, nemlendirmesi iyi olduğu için bunu sorun olarak görecek değilim artık. Benim tedavi sürecinde beklentimi karşılayan güzel bir krem oldu, bitince tekrar alacağım bir ürün. Sivilce tedavimi böylelikle rahatlıkla atlatmayı düşünüyorum, inşallah :))

İçindekiler: WATER (AQUA), GLYCERIN, MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), ETHYLHEXYL PALMITATE, DIPROPYLENE GLYCOL, XYLITOL, BIS-PEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 DIMETHICONE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CERAMIDE 3, GLYCYRRHETINIC ACID, ALLANTOIN, ISOHEXADECANE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TOCOPHERYL ACETATE, POLYSORBATE 80, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE, METHYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM).
 
Ürünün içinde olan parfüm beni rahatsız etmedi ama parfüm duyarlılığı olanlar varsa dikkat! Hatta öyle deyim ki farkına bile varmamışım :) Parfüm dışında bir de ara ara çene bölgesinde kaşıntı yaptı ama 1-2 kere. Bu şikayeti Bioderma Sebium Global'de de duymuştum ama neden oluyor bilemiyorum.
 
Siz de böyle bir ürüne ihtiyaç duyarsanız eczanelerden veya online eczanelerden bakabilirsiniz. Fiyatı kampanyalara göre değişkenlik gösteriyor ama 40ml olan ürünü 40-45TL civarında bulabilirsiniz.
 
Sevgiler
BV

4 yorum:

  1. Gecmis olsun canim:) bioderma sebium serisini ben de cok basarili bulmusrim. Sebium akn ve sebium ai da ilk zamanlar benim cene bolgemde kasinti yapmisti ama sonradan gecti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, ben de seviyorum Bioderma :D Neden ki acaba bu kaşıntı, iyi geldiği için mi yoksa başka bir sebep mi var?

      Sil
  2. Ya ama yaa:( Ben de alcaktım ah şu parfüm ah!.. Yeterli gelmezse 4-5 istediğin kadar sürebilirsin diyo gonca hoca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ne dikkat ettim önce göz kremi sürdüğümden onun kokusu bastırıyor :D sonra hydra kokusuz gbi geliyor ama sen dedikten sonra koklayınca şimdi seçiyorum kokusunu aradan ama beni rahatsız etmiyor :D süreceğim artık napalım :p

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)