24 Nisan 2014 Perşembe

Doa Kozmetik-Baobab Yağı

Merhabalar,

Bir blogger buluşmasında tanıştığım Doa Kozmetik-Baobab Yağı'ndan bahsetmek istiyorum size. Bana ilk geldiğinde neymiş ne değilmiş bakayım dedim ve bol bol Google araştırmaları yaptım. Karşılaştığım bilgiler ilginçti :)

Ben de bulunan 100% doğal bu yağın özelliklerinden bir kaçını sizinle de paylaşmak istedim :) Buradaki bilgiler www.baobab.org sitesinden alınmıştır kuzular :)

Baobab tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve  beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir. Baobab yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilir.
Deri üzerinde düzgün kullanıldığı zaman zengin ve besleyici bir yağ olduğundan, baobab yağı saf kullanılacağı gibi başka bir yağa küçük bir miktarda dahil edilebilir. Bu yağlar cilt lekesinde pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağı, dudaklar için shea butter, saçlar için hindistan cevizi yağıdır.
Baobab yağında bulunan maddeler nedeniyle yüksek nemlendiricidir, yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Bu yağda A, D, E ve F vitaminleri vardır.

E vitamini yaşlanma savaşmaya yardımcı olan  üstün bir antioksidan, iken Vitamin A ve F (yağ asidi çoklu doymamış olan) aktif, hücre zarlarının gençleştirme ve yenilemeye yaramaktadır.
Baobab yağı cildi nemlendirir ve bu zengin yağ, cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olur cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder ve gözenekleri tıkamadan ileri bakım yapar.

Ayrıca kısa bir süre içinde epitel dokuyu yeniler, böylece cilt tonunu ve elastikiyetini geliştirmektedir.
Baobab yağ aşağıdaki güzellik yararları için bilinmektedir:
·    Cilt yumuşatıcı
·    Cilt yenileme
·    Hızlı emilim
·    Cildin esnekliğini artırır
·    Hücre yenilenmesini teşvik eder
·    Cilt gözenekleri tıkamadan nemlendirir.
·  Cilt ve saç için mükemmel nemlendirici ve besleyicidir.

 

Yukarıda yazılanları okuyunca ben bir heyecan yaptım çünkü vücudumda yer alan çatlaklara uygun bir ürün gibi geldi, bu sıkıntıdan çok çekiyorum da. Şu anda bu şişe bitmek üzere o kadar az kaldı ki bir seferlik daha anca çıkar. Bitince bir şişe belki ikinci şişeyi de alırım. Etkileri çok bariz de olmasa kendini hissettiriyor bir işe yarıyor sanki, çatlaklardaki kızarıklıklar baya azaldı ama şu anda derinliklerinde fazla bir değişme olmadı. Şimdilik bence bu da gayet normal, ilk seferde bu kadar iş yapsa zaten kapış kapış gider. Yine de bu tür ürünlere dünya kadar para verirken bu ürünün fiyatı gayet makulken denememek ayıp olur :)


Bir de şişeyi anlatayım  damla damla akan küçük bir başlığı var benim işimi zorlaştırdı :) Elime boca edip hemencecik sürünesim geliyor çünkü. Ondan aslında kolaylık olan benim gibi aceleci birine zor geliyor. Çıkarıp attım bile tıpayı :p Normalde de banyodan sonra kullandığım vücut nemlendirici ve vücut yağımı sürmeyi de ihmal etmedim bu yağı süründüm diye .


Yaz yaklaşırken böyle bir ürünü keşfetmiş olmam beni çok ama çok mutlu etti :) Sizinle de hemen paylaşayım istedim, siz bu konuda neler uyguluyorsunuz. Aranızda daha önceden bu yağı kullanan oldu mu ?

Sevgiler
BV

9 yorum:

  1. Böyle mucizevi yağlara hayranım, daha önce ismini duymamıştım sayende tanıştım bende kendisiyle:) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok seviyorum, hele bir de işe yarıyorsa :) teşekkür ederim ^-^

      Sil
  2. Evde duruyordu :) Hemen denemeye başlayacağım

    YanıtlaSil
  3. Bende merak ettim şimdi boyle dogal yaglara bayılıyorum.Bundan sonra losyon kullanmayacagım zaten elimdekiler bitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hoşlanmaya başladım ama losyon ve kremlerin de kokusu ayrı bir güzel oluyor ^_^ insan dayanamıyor ki :)

      Sil
  4. Ben de saçıma kullanıyorum;) Saç için de çok faydalııııı=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçım için de deneyim kuzu banyodan önce sürüyorsun değil mi :) elimdeki bitti gibi yeni alayım da öyle kullanayım bari:))

      Sil
    2. evet canımcım banyodan önce diğer bi iki yağla karıştırıp saç boylarıma sürüyorum yarım sa bekletiyorum;)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)