9 Haziran 2015 Salı

Azteklerin Sırrı: Dünyanın En Güçlü Gözenek Temizleyici Kil Maskesi

Merhabalar,
 
Reklam gibi bir başlık attım diye reklam yazısı sanmayın sakın. Sadece ürünün iddiası :) Bir aralar yurtdışı alışverişine fena takmıştım, o sırada da Vitacost sitesinden de bu ürün almıştım. Kullanıcıların yorumları, ürünün vadettikleri ve fiyatının uygun olması ise tercih etmemdeki temel sebepler. O zaman biraz inceleyelim ürünü.
 

Toz halde gelen ürünü siz kullanacağınız miktarını bir kaba aldıktan sonra aynı miktar su veya sirke ile çamur kıvamına getirip yüzünüze veya vücudunuza uyguluyorsunuz. Burada özellikle karıştırmada veya kapta metal ürün seçmemeniz gerektiği de belirtilmiş. Hassas ciltli iseniz 5-10 dakika yoksa 15-20 dakika beklemeniz uygun. Genel olarak kil maskeleri uygulandıktan sonra geçici kızarıklıklar oluşur, bunu da dert etmemek lazım 20 dakikaya geçiyor.
 
Bu arada benim cildim yağlı olmasına rağmen kil maskeleri aşırı kurutma yapardı. Bunun önüne de arada yüzümü termal su veya normal su fıslatarak geçtim. Maskenin hem çabucak kurumasının önüne geçti hem de böylelikle etkisini daha iyi gösterdi.
 
 
Ürün 100% kalsiyum betonitten oluşuyor yani bildiğimiz yeşil kil, yani bu demek ki ekstra bir katkı maddesi ve koruyucu yok. Parfüm içermiyor. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş yani cruelty-free. Aşağıda görüldüğü gibi toz halde geliyor. Siz kendiniz istediğiniz miktarda ayarlıyorsunuz ve oldukça bereketli bir ürün.
 
Benim temel amacım cilt bakımı ve siyah noktaların giderilmesi olsa da bunların dışında da kullanım yerleri var. Mesela akne, cilt sarkması, dirsek-diz koyulaşması ve böcek sokması.
 
 
Roaccutane tedavisi gördüğüm sıralarda elim bile gitmedi ürüne ama onun öncesinde ve sonrasında severek kullandım. Fiyatına bakıldığında da aman aman bir performans mucizeler beklelemek en güzeli ki böyle olunca ürünü daha bir seviyorsunuz. 5$ olan bir ürün diye düşününce performans harika. Genel olarak cilt bakımında kullanılabilecek uygun bir ürün. Yukarıda bahsettiğim temel konu biraz cildi kurutması, onun için de arada maskenin ciltte tamamen kurumasına izin vermeden 1-2 fıs termal su veya normal su takviyesi güzel.
 
Bu ürün neredeyse 1 yıldır bende olduğu halde yarısına dahi gelmedim. Toz ve doğal bir ürün olduğu için son kullanma tarihi de çok dert değil. O yüzden uzun sürede biter gibi bitince de denk gelirse yenisini alırım.
 
Ben Vitacost'tan aldım ama Türkiye'de bazı online eczaneler ve n11.com gibi sitelerde gördüm. Değerlendirmek isterseniz fiyatı Amerika'da 5$ civarı ama kargo ücretiydi, gümrük sıkıntısıydı Türkiye'den de az farklarla alınabilir.
 
Sevgiler
BV

9 yorum:

  1. aklımda olsun bu severim böyle şeyleri..

    YanıtlaSil
  2. Bende yabancı youtuberlarda falan çok görüyordum. Gerçektende fiyatı ucuzmuş. Düşünülebilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle Amerika'dan alınabilirse gerçekten uygun. Türkiye'de fiyatlar uçukmuş biraz sanırım :(

      Sil
  3. yazdım alınacaklar listeme :) çok teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vakit ayırıp okumuşsun asıl ben teşekkür ederim :) umarım sen de beğenirsin.

      Sil
    2. rica ederim aslında takip ettiğim blogların yazılarını okuyorum genellikle ama bazen yorum atmaya fırsatım olmuyor maalesef :(

      Sil
  4. Uuuu beybi ne güzel ürünmüş bu cidden. bende kurutma yapabilir ama:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir ürün kuzucum :) Aslında termal su filan fıslatılınca maske yüzdeyken kuruyup yüzdeki bütün nemi çekmeden işini daha iyi yapıyor maske. Öyle maskelerin varsa dene mutlaka

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)