22 Ocak 2014 Çarşamba

Kozmetik Aşığı: Göz Kremi Nasıl Sürülür? / How to Apply an Eye Cream

Merhabalar,


Kozmetik Aşığı benim de önem verdiğim bir konu üstüne harika bir yazı yazmış, ben de sizinle de paylaşayım istedim :) Bu arada tatlı mı tatlı blogunu ziyaret etmeyi de unutmayın sakın ha :D


"Yehuuuu düzeldi GFC! Yardımlarından ve uyarılarından ötürü Bayan Bakımlı , Bayan Vertigo ve Mehtap 'a teşekkürlerimi borç bilirim:) Kırık Şemsiye blogunda çok güzel anlatmış. Başta bekleyeyim düzelir dedim sonra da vaktim olmadı işte hiç:( Doğru bildiğimiz yanlışlar var hayatta. Göz kremiyle ilgili bazı yargıları düzeltmek istedim bugün. 
Yahooo GFC is normal anymore:) Thanks to my blogger friends as I wrote above. There are some falses which are known true. I want to change these falses about eye cream today.





-Göz kremine hangi yaşta başlamalıyım? Ne tarz bir krem kullanmalıyım?
Eczacılıkta son yılımı, tezimi kozmetiğe ayırmış biri olarak 23'ten önce göz kremine başlamanızı önermem. Liseden beri çok makyaj yapıp göz çevrenizi yorduysanız 21-22 olabilir bu yaş. Fakat ne kadar geç alıştırırsak o kadar iyi. Çünkü bir kez başladıktan sonra mutlaka devamını getirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde göz altı daha çabuk kuruyup büzüşüyor.
25-26 yı da geçirmeyin başlamak için. Çünkü 30'a doğru cildimizin nem sağlayan yapıları yavaş yavaş çözülmeye başlıyor ve ne yazık ki kremlerle geri döndürmek neredeyse imkansız. O yüzden önlemi önceden almak, olabildiğince kırışıklık, kuruluk etkilerini geciktirmek gerek. Kremle oluşan kırışıklıkları yok edemezsiniz, görünümünü hafifletebilirsiniz, bunu unutmayın.
İlk göz kreminiz eğer yaşınız 26'yı geçmediyse kesinlikle su bazlı olmalı. Kuruluğu önlemek kırışıklığı önlemekle eşdeğerdir. Bu yüzden hedef kuruluk unutmayın! Üzerinde anti-aging yazanlardan uzak durun, onlar 30'dan sonra;)
-At what age should I start using eye cream? What kind of eye cream should I use?
In pharmacy faculty I did my last thesis year on cosmetics so I recommend you not to start before 23. If you started to makeup 14-15 years, it can be 21-22 ages. But it is better to make it get used to late cuz after you start you must continue. Otherwise under-eye areas get more easily drier.
Don't pass on 25-26 ages cuz nearly 30 , our natural moisturizing factors in skin start breakig down and after it, nearly impossible to turn it back with creams. So ypu should provide before and delay aging, dryness,wrinkles. You can not clear off wrinkles with eye creams, you can lighten their look, don't forget.
If you are not over 26, you should choose your first eye cream water based one. To prevent dryness is equal to to prevent wrinkles. So aim is dryness! Stay away from anti aging creams, those you're gonna start after 30;)

                                                                ------------------------------

-Göz kremini göz kapağıma da sürebilir miyim?
Hayıııır. Göz altı ve göz kapağı derileri, yapıları çok farklı arkadaşlar lütfen bu hatayı yapmayın. Bazı kremlerin, serumların üzerinde gözaltı ve göz kapağı için kullanıldığı yazar, onları tabiki kullanabilirsiniz. Ama üzerinde, yanında yöresinde, arkasında yalnız göz altı için diyorsa lütfen sadece göz pınarından gözün bittiği yere şakaklara kadar uygulayınız.
-Can I apply eye cream to my eye lid?
Nooo. Under eye and eye lid skins are totaly different so please lovelies don't do this mistake. It is written it can be used on both under eye and eye lid on some creams, serums. Of course you can use them. But if it is written just for under eye area, please apply it just under eye from inner corner of the eye till temples.

                                                           ---------------------------------------


-Göz kremi nasıl sürülür?
Normal krem yedirir gibi yedirmiyoruz göz kremlerini. Pıt pıt hareketiyle nazikçe basınç uygulayarak. Bunu anlatmak yerine Caudalie göz kremimin içinden çıkan şekilleri sunmayı tercih ediyorum. Çok güzel anlatılmış=) Ama burda göz üstüne sürmüüüş demeyin elinizde kalanı bu kremde göz üstüne kullanabilirsiniz demek, ama ben yine de sürmüyorum.
-How to apply eye cream?
Don't apply it like a normal face cream. With a gently pressure tapping movements. I prefer to show you the pic which was inside my Caudalie eye cream. I liked it too much=) Don't say that it is used to eye liiid. It means after you apply you can touch your eye lids with the fingers too.However I don't apply.


Kullanmayı düşündüğünüz göz kremiyle ilgili ya da kullandığınız göz kremiyle ilgili sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum kankitellalaar=)
If you have any question about your eye cream or think to you an eye cream, I'll be so glad to help you lovelies=)"

Sevgiler

BV

2 yorum:

  1. Anaummmm çok teşkürler=) Evet önemli bir konu tabii beklerim arkadaşlar;)

    YanıtlaSil
  2. güzel yazı nisacım :) sayfama beklerim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)