12 Mayıs 2014 Pazartesi

Konuk Oldum #4 (Minik Kuş Şule) Kitap --> Paul Auster-Yükseklik Korkusu

Merhabalar,

Geçen hafta Minik Kuş Şule'ye konuktum, gerçekten güzel bir etkinlik oldu, sevdiğim bir kitabı yorumlamaktan çok zevk aldım. Dedim zaten bir kitap kurdusun Nisa, sor bakalım takipçilerine senden kitap yorumu isteyen olur mu? Eğer isterseniz seve seve yazarım çünkü her zaman zevk aldığım bir şey bu :) Sizin yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum, Şule için yazdığım yazıyı da aşağıda paylaşıyorum ki Bayan Vertigo'da da kitap yorumu en azından bir kere de olsa olsun :D

Benim gibi papağanı ağırladığı için Minik Kuş Şule'ye çok teşekkür ederim. Ben misafir blog olarak katılcağımı söylerken o sıralar blog ismime ilham olan kitapla ilgili çok konuşuyorduk. Ben de dedim ki kitabı anlatayım o zaman :) Aslında kendim de kısaca anlatmıştım şuradaki yazımda ama olsun Şule için biraz detaylandırıp merak uyandırmak istedim :) Kitap şu anda en yakın arkadaşımda, o da Denizli'ye gitmiş. Birlikte geziyorlar yani :D Ben de fotoğrafları Google'dan aldım, bilginize :)

Kitabı ben Türkçe'ye çevrilmeden okumuştum, orijinal ismi Mr. Vertigo oradan şimdi kitabın adı Yükseklik Korkusu deyince nasıl olmuş da Yükseklik Korkusu olmuş Bayan Vertigo :) Hatta kitabı önceden bilenler varsa ilk iki basım Yükseklik Korkusu (Vertigo) şeklinde olmuş sonrasında tamamen Yükseklik Korkusu oldu.
Bugün konumuz ise Paul Auster-Yükseklik korkusu :) Benim en sevdiğim kitap olma özelliğini hala taşıyor. Ana karakterimiz Walter'da kendimi bulmuşumdur hep, nedendir bilmem :)) Bir gün sorsalar bana hangi kahraman olmak istersin diye Walter derdim, bu kitabı baştan aşağı yaşamak, onun edindiği tecrübeleri ben de edinmek isterdim :)
 
Kitap ilk 1994 yılında Amerika'da basılmış, hikaye ise Walter adındaki küçük bir çocuğun amcası tarafından Yehuda Usta'ya satılmasıyla başlıyor. Yehuda Usta'nın Walt'u satın alma amacı ise olayları  daha da ilginç kılıyor çünkü Yehuda Usta Walt'a uçabilmeyi öğreteceğine inanıyor. Hikaye aslında tam olarak denildiği gibi harika bir masalın Amerikan kültürü ile harmanlanıp anlatılmasıyla da o tarihlerin Amerika'sına ışık tutuyor. İşin en tuhaf yanı ise kitabı okuduktan sonra bir acaba mı duygusu oluşması insanda, gerçek olabilir mi tüm bunlar dedirten cinsten.
Elbette daha fazla yorum yapılabilir ama ben bilerek kaçınacağım ki siz de merak edip okuyun :) Bir de ben de merak ettim, siz hangi kitapta olmak hangi kitabı yaşamak isterdiniz. Ben Walter yani Mr. Vertigo olamadım ama Bayan Vertigo olmaya çalışıyorum elimden geldiğince siz ne dersiniz, başarıyor muyum?
Sevgiler
BV

1 yorum:

  1. Ilgimi cekti.Kütüphanede buldugum an okuyacagim, yoksa tatilde alinacaklar listesine dahil olacak.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)