21 Şubat 2014 Cuma

Günlük Lens Mucizesi

Merhabalar,

Siz bu yazıyı okurken ben günlük lenslerim yanımda, Nevşehir yollarında olacağım :) Hem biraz iş hem de biraz gezmece yapmanın kimseye zararı dokunmaz deyip sizi yazıyla baş başa bırakıyorum.

Bu aralar etrafta günlük lenslerle ilgili çok konuşma karşıma çıktı ve ben de yaklaşık olarak bir aydır günlük lens kullanan biri olarak neden iyice araştırıp sizinle paylaşmayayım dedim.

 Bu lenslerin özelliği sabah açıp akşam çöpe gidiyor olması, masraflı diyorlar ama solüsyon masraflarıyla filan aynı paraya denk geliyor bence. Her seferinde temiz bir paket açıyor olmak da harika bir şey. Bir de olur da yanlışlıkla yırtılırsa filan yada zedelenirse takarken içiniz acımaz bile bir sürü var geride sonuçta :) Aylık lens takarken yırtmak çok acı bence :)

Görsel alıntıdır.


Benim günlük lense geçme sebeplerim arasında gözlerimin ne kadar dikkat etsem de mikrop kapması ve sürekli beni uğraştırması bir de sıkıntı olunca çat diye çıkarıp atma ihtiyacı var.

Bir de böyle çantanızda yedek taşırsanız en güzel öyle oluyor işte :) Ben çok arkadaşıma gidemedim, lens kabım yok, solüsyonum yok diye :( Son anda karar verilen o güzel planları ve kim bilir ne eğlenceleri kaçırdım. Şimdi ise çantamda bir yedekle dolaşıyorum, pat diye çıkan planlarda harika oluyor. Kurtarıcım benim! :)

Ayrıca bazılarımız da ayda yılda bir kere lens takıyor, o zaman aylık lensi açıp heba etmeye de gerek yok, bir paket al ara ara kullan mis taze taze :) Sanki pazardan meyve aldırıyorum :))

Görsel alıntıdır.

Asıl konu şimdi nereden alalım, nasıl alalım. Ben araştırdım hem de baya araştırdım. Etrafa bakındım, sordum soruşturdum. Benim sevdiğim iki site var. Biri lensmarket.com diğeri de lensci.com. Hangisinde fiyat daha uygunsa ondan alıyorum. İkisini de kontrol ederim almadan önce. Bir de marka sorunsalı var herkese farklı marka iyi geliyor ama bana dedikleri Acuve Oasys TruEye, ben de ondan aldım ve çok rahatım çok :) Solüsyon derdi de azaldı.

Umarım bu yazı size faydalı olmuştur. Aklınıza takılan merak ettiğiniz olursa mutlaka yorum olarak yazın, ben tatilde de olsam akşam yatmadan önce okur bilgi veririm. Siz de düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)

Sevgiler
BV

10 yorum:

  1. Ne gözlük ne lens kullanmayı seven bir miyobum:/ Ama dediğin çok mantıklı zaten haftada 2-3 defa lens takıyorum, günlük almam daha mantıklı olacak gibi. Teşekkür ettim tatlımm iyi yolculuklaaaaaaaaaar=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de senin için çok mantıklı atarsın hop çantaya gerekince takarsın :) hem unuttum derdi de olmaz :))

      Sil
  2. bak ya ne guzrl anlatmıs .aldım alacam bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al al ben lensmarketten dün aldım hatta 4al 3öde vardı. Baya mantıklı geldi :)

      Sil
  3. lise yıllarımda hep freshlook kullanmışımdır=) o zamanlar bu kadar marka yoktu sanırım. ben de şimdilerde ara ara bakıyorum ama artık deneme gibi bir şansımız olmadığı için satın almaya hep 4-5 adım uzak duruyorum. çünkü doğal duracak mı, ya ejderhaya benzersem ne olacak korkusu var :D

    aldıklarını bir de paylaşırsan güzel olur. bize de fikir vermiş olursun =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim lensim şeffaf ki :)) numaralı lens, körüm ben kör 3.25 miyop :))) renkli alırsam bir gün gaza gelip paylaşırım ama söz :)

      Sil
  4. Denize girerken kullanıyorum diğer günlerde hep diğer tür lenlerdne kullanırım. 3 güne bir çıkarıp yıkıyorum lenslerimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pasaklı biriyim, hep mikrop kaptı gözlerim :/ tek yol olarak da bunu buldum ama iyi ki de bulmuşum :) deniz için de çok mantıklı hijyen açısından :))

      Sil
  5. Ben hiç kullanamayanlardanım ama bu şeffaf lesnler için geçerli nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok büyük rahatlık :) alışmaya çalıştın mı? Numaran kaç bir de, bazen hem lense hem de gözlüğe gerek olmuyor, benim 3.25 ve gözlükten nefret ediyorum. Taş olsa takarım gözlük yerine :))))

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)