24 Mart 2014 Pazartesi

Hey Sen!

Evet evet sen!
 
Canımın içi, iki gözüm, kelamımın alıcısı, hayalime ortak!
Ya da sen canım blogger arkadaşım!
Çok mu zor iki satır yorum bırakmak?
Ne zaman kendimizden ve birbirimizden bu kadar uzaklaştık?
Ne oldu da bize başlarda sonsuz desteklerken şimdi bir küser olduk?
 
Bu bir yorum dilenciliği değildir yalnız bunu belirteyim!
Ama bir gerçek var ki bloglar yorumlar sayesinde gelişir, büyür, olgunlaşır!
Hatalı olabilirim, beğenmiyor olabilirsin, sevmiyor da olabilirsin..
Ama bunu bana yaz ki "hoolleeeyy en bi harika benim" modunda olanlardan sıyrılabileyim..
 
 
Evet ben en bi harika yazar değilim! Belki biraz Türkçe'm de kıttır. Ya da sana sıkıcı gelir anlatımım ama bunu bana yaz!
Ürünü anlatıyorum, sana farklı yönleri varsa yaz!
Çok mu beğendin yaz!
Bayılıp bunaldın mı yaz!
Yoksa hepimiz kendimizi tekrar edeceğiz sıklıkla..
 
Yorumdan kastım "aaayyyiii cııınnııımm" yaz değil elbet.
Bırakalım artık "o beni oraya çağırmadı, bu bana yamuk yaptı" triplerini, bir sıyrılalım bundan..
Burası hepimizin şahsi arka bahçesi, elbette dilediğimizi atar tutarız ama birbirimizden esirgediğimiz 2 satıra ne oldu da gitti bizden?
Hepimiz biliyoruz birbirimizi gizli gizli okuyup burun kıvırdığımızı, gelin yapmayalım bunu, açık olalım, kendimiz olalım!
Ha yazılanlar gerçekten ilgini çekmiyordur anlarım ama düşünceye bu kadar balta vurulan bir ülkede sen benden düşüncelerini ne olur esirgeme ki ben nefes aldığımı bileyim!
 
Canım okuyucu, yaz kurban olayım yaz! Sen olmazsan ben zaten olamam!
Beni ben yapan sensin, senin yorumların!
 
Hadi iki gözüm öpüyorum çok, bana yaz...

Bu yazıyı bizlere bildirerek ve linklerimizi vererek kendi bloglarınızda da yayınlayabilirsiniz.
Sevgilerimle..
 
 
Böyle güzel bir farkındalık yaratmak için adım atan arkadaşlarım: AliceinShoppingLand , BirVarımBirYokumBuBenimPartim, DiscoTopu , KendinYap , SsDesignButik, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.
 
Sevgiler
BV

31 yorum:

  1. yazdım canım :)
    haklısın yorumlar yazıyı geliştiriyor, renk katıyor, farklı bir bakış açısı sunuyor...
    ama şu ''bana da beklerim'' tarzı yorumlara biri dur desin be artık :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya bana da beklerimler, bir de takibe alıp sen o "güzel" bloğunu takibe almayınca takipten çıkmalar bitsin :) ben anlamadım ki blog sevildiği için takip edilir.

      Sil
  2. yeni blog açmama rağmen şunu anladım ki yapılan yorumlar sayesinde kendimi geliştirebiliyorum. yapılan yorumlar ufkumu genişletiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle tatlım bloglar için çok önemli yorumlar, ona göre anlıyorsun doğru yolda mısın yoksa hataların mı var. kendini geliştirmek için dışarıdan bir bakış lazım her zaman

      Sil
  3. bir yorum :D
    seviliyorsun cnm msj içeriği çok güzel

    YanıtlaSil
  4. okumayı sevmiyoruz ki yazmayı sevelim :) o kadar takipçim var ama sadece 10-15 kişi gerçekten takip edip yorum yazıyor ilginç bir durum :)) bazı yabancı bloglara bakıyorum 200-300 yorum var neredeyse pes doğrusu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım öyle maalesef :( blogger değil de vlogger olsak iş yaparız bu ülkede, kimse yazılana da yazana da değer vermiyor.

      Sil
  5. Normalinde her okudugum yaziya yorum birakirim fakat giderek makyaj blogu olma yolundasin :) Pek ilgilenmedigim icin makyajla bu yüzden o yazilarina yorum birakmiyorum canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben seni biliyorum kuzucum :))) daha zevkli geldi makyaj blogu olmak çünkü zaten hayat, iş ve okul dertler yaratıyor. Burada da bir şekilde cicilerle kafa dağıtıyorum, bir kaç yazı yazdıktan sonra anladım ki makyaj ve kozmetik yazmak bana daha iyi geliyor :) yoksa yadsınamaz bir kitap kurduyum ve bol bol sinema, tiyatro turlarım var :D bir de kartpostallar :DD

      Sil
  6. Yazıyı çok beğendim Nisa...Çokta doğru buldum.Blogların amacı kişiye göre memnuniyet yada memnuniyetsizliği objektif olarak aktarmaktır bence.Bu paylalaşımlar bir çok kişiye ışık tutuyor unutmamak lazım bence.Yorumlarda önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın canım, bir blogger için yol göstericidir yorumlar :)

      Sil
  7. Harika bir yazı olmuş, çünkü insan ufak bir yorum dahi aldığında yazdıklarının birilerine ulaştığını faydalandığını veya faydalanmadığını bilmek insanı gerçekten mutlu ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın tuğbacım, yorumları bir tür ayna :)

      Sil
  8. Ben de teşekkür ederim paylaşımın için, ziyadesiyle güzel yorumlar aldık ve amaç da buydu zaten, hepimiz az çok aynı şeyleri düşünüyormuşuz. Tekrar görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bütün bloggerlar şikayetçiydi ama adım atan yoktu, siz güzel bir adım attınız umarım katlanarak artar tepkiler :)

      Sil
  9. Duyarlılığın için çok teşekkür ederim, sayende yayılmaya devam ediyoruz :D

    YanıtlaSil
  10. Çok çok güzel ve dikkat çekici bir post olmuş. Blogu yeni açmama rağmen gelen yorumlar beni ayrıca mutlu ediyor. Herkes için de öyle olduğunu düşünüyorum. Sanırım daha fazla yorum yapacağım bundan sonra postlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle daha çok yorum yapmalıyız, blogların gelişmesi ve ilerlemesi için çok ama çok gerekli :) sevgiler :()

      Sil
  11. Haklısın çok haklısın hemde, beraber yürüdüğümüz bu yolda birbirimize destek olmalıyız.

    YanıtlaSil
  12. Güzel ve dokunaklı bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Nisa senin yazılarında severek okuduklarım arasında, bu postunda da çok güzel bir konuya değinmişsin. Ama yanlışsam düzelt lütfen bazı bloggerlar var ki gerçekten artık kendilerini sanatçı, artist falan zannediyorlar. Sebebi de sanırım çok fazla takipçilerinin olması. Ben yeni bir bloggerım takip ettiğim bloggerların beğendiğim bir yazısı olursa içimden gelerek yorum yaparım ama yoruma da karşılık gelmesi benim için önmelidir. Ben vakit ayırıp falan kişinin yazısını okumuşsam hele ki değer verip yorum yapmışsam pekala kısa bir cevap beni mutlu eder. Ama şu bahsettiğim kendini artist zannedenler bakıyorum da sadece kendileri gibi çok meşhur bloggerların yorumlarına cevap yazıyor ya da hiç yazmıyor. Bu sefer ben de yorum yapmak istemiyorum. Hatta bazen yorumlar okunmuyor mu ki falan diye bile düşünüyorum çünkü adam soru sormuş ona bile cevap vermemiş oluyorlar. Bunlar benim şahsi düşüncelerim ama tabi ki genellemiyorum çok sıcak kanlı bloggerlar da var yorumlara mutlaka cevap yazanlar, destek olanlar onlar da çok işte benim için takipçi sayısı çok olan değil, tatlı sohbetli takipçilerine değer veren bloggerlar önemli. Biraz uzun bir yorum oldu kusura bakma ama bu yazına karşılık söylemek istedim düşündüklerimi belki bir tanesi denk gelir de bir şeyler çıkarır diye :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de senin gibi düşündüğüm için yorumunu da su gibi okudum :)) bu güzel düşüncelerini öncelikle benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Zaten senin bahsettiğin insanlar artık blog olarak değil de ben bunu yaptım şunu yaptım siz de hayranlıkla bakın modundalar, o yüzdendir ki senin yaptığın yorum veya soru önemli değil onun için çünkü o yapmaya devam edecek. Ben veya benim gibiler ise senin yaptıklarından kendine bir pay çıkaracak yolunu öyle bulacak. O dediğin tarzdaki bloggerlar da zaten benim gibi yorumu umursamıyorlar ki ben ciddi anlamda önem veriyorum, sürekli yazılanlara bakıyorum. Ve münkün olduğunca yanıtlıyorum, soru özelse özelden mail atanlara da hiç geciktirmeden elimden geleni yapıyorum.
      Dediğin gibi inşallah biri okur da sayende farkına varır ama benim blogumu da okuyacaklarını sanmam :))

      Sil
  14. Kesinlikle yapılan yorumlar yazıyı pekiştiriyor.Bir yorum da benden olsun o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) yorumlar gerçekten çok önemli, yorum yapalım ki ilerlesin bloglar :D

      Sil
  15. Az önce Keyaki'nin sayfasında da okudum bu yazıyı. Ve kesinlikle çok yerinde bir paylaşım olmuş. kızlar arasında blogda bile bir kıskançlık olduğunu seziyorum. Yada bana öyle geliyor bilemiyorum :) Ama olumsuz eleştiriler de kırıcı olmayan bir dille yapıldığında beni mutlu edebilir. Ben böyle düşünüyorum. Yorum olunca illa canım cicim harika demek akla gelmemeli değil mi =)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle tabi, ben en çok da eksiklerimi tatlıca söyleyenlerden hoşlanıyorum. Çoğu kişi de fark ediyor söylemiyor belki, böyle olunca başka kişiler sizi okumaktan sıkılıyor, hatta takipten bile çıkıyor. Siz sebebini bilmiyorsunuz üstelik, sonra aynı hata devam devam... Biri çıkıp uyarmadıkça görmek pek de mümkün olmuyor :(

      Sil
  16. Yorum cidden önemli, yazının amacına ulaşıp ulaşmadığını, okuyanın memnun kalıp kalmadığını gösterir.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Lütfen düşüncelerinizi paylaşın :)